Herbruikbare wijnflessen de norm maken.

We willen laten zien dat het kan. Dat het mogelijk is om de levensduur van de glazen fles te verlengen. Niet één of twee keer, maar zo vaak mogelijk. Want glas is geweldig. Mits het vaker wordt gebruikt en niet één consumptie al in de glasbak verdwijnt. Wijn is beleving en hoort in glas. Niet in eenmalig glas maar in herbruikbaar glas. We zijn op missie naar een circulaire wijnwereld. We willen de traditionele wijnwereld duurzamer en eerlijker maken. Oké, en lekkerder natuurlijk. Help je mee?   

Hergebruik de oplossing.

We bevinden ons momenteel in een lineair systeem volgens het principe Kopen-Consumeren-Weggooien. Daarna wordt de verpakking gerecycled tot een nieuwe verpakking of belandt deze in de verbrandingsoven. Waarom recyclen wij eigenlijk terwijl de verpakking nog goed is? We kunnen onszelf niet uit de huidige lineaire economie recyclen.  Richting een circulaire economie is systeemverandering nodig. En de sleutel tot verandering ligt hoger op de ladder: hergebruik. Door het verlengen van de levensduur van de verpakking zijn er uiteindelijk minder grondstoffen nodig en besparen we CO2 uitstoot en een gigantische berg – van de buitencategorie – aan afval.

We maken impact op 3 manieren

1. Systeemverandering

Met ons disruptieve concept dagen we de huidige industrie uit en willen we laten zien dat het anders kan richting een circulaire economie in 2050. Van café  tot wijnhuis en van distributeur tot groothandel. We inspireren de gehele keten en zetten aan tot actie.  

2. CO2 uitstoot


Meer dan 50% van de huidige CO2 uitstoot van wijn wordt bepaald door de glazen fles. Met onze herbruikbare wijnfles hebben we een mega impact op deze uitstoot. Daarnaast halen we de wijn uit Frankijk, transporteren we  in grote vaten en bottelen we dichtbij huis. 

3. Geen afval

Al die wijnflessen zorgen voor bergen aan onnodig afval. Met onze herbruikbare wijnfles is dat verleden tijd. En wat te denken van al die kartonnen dozen? Onze wijnflessen worden geleverd in herbruikbare kratten. Au revoir afval.